In de media

Volg hier Kwekerij Westhof in de media.

Presentatie van onze nieuwe Walnoten-likeur:BXbWa7_IUAAc_1i

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 25 oktober was CDA-europarlementariër Esther de Lange (3-rde van rechts) op Kwekerij Westhof om de proeverij te verzorgen van onze nieuwe walnoten-likeur.

-/-

Het bezoek uit China is hier in januari 2013 voor een eerste keer op ‘cursus’ geweest. Veel vragen en veen antwoorden.

We konden gelukkig veel voor ze betekenen.

 

Vroege beller bij Omroep Zeeland over bezoek Chinese walnootcoöperaties

Vermelding in vakblad De Boomkwekerij

PERSBERICHT Retour bezoek Chinese walnootcoöperaties aan Kwekerij Westhof

Chinese delegatie walnoten-coöperaties bezoekt Zeeuwse notenbomenspecialisten

Van donderdag 17 t/m vrijdag 25 januari bezoekt een delegatie van enkele Chinese walnoten-coöperaties Zeeland. Hoofddoel van hun bezoek is het vergaren van kennis over de veredeling van walnoten en de kenmerken van onze huidige West Europese rassen. Vaste uitvalsbasis van de groep is het familiebedrijf (uit 1871) Boomkwekerij Westhof in ’s-Heer Abtskerke. De coöperatiebestuurders zullen naast enkele bezoeken aan de walnotenboomkwekerij ook een bezoek brengen aan het boomkwekerij-proefstation in Boskoop, Agriterra in Wageningen (waarvoor de 77 jarige Piet van ’t Westeinde van Kwekerij Westhof in april/mei 2012 naar China is geweest), enkele walnotenboomgaarden maar ook het Fruiteeltmuseum in Kapelle. In deze periode wordt bij Kwekerij Westhof het enten van de walnoten opgestart. Men komt kijken hoe hier de verschillende walnotensoorten vermeerderd worden en ook welke systemen hiervoor gebruikt worden. Ook zal in deze periode een nieuw entsysteem van Kwekerij Westhof getoond worden. Hiermee is vorig jaar als proef gestart;  dit jaar is de productie van walnotenbomen verder verhoogd. Kort voor de terugreis zullen de bezoekers uit China van verschillende variëteiten uitgangsmateriaal meenemen teneinde dit in China te gebruiken voor de vermeerdering. Noot voor de redactie: Voor meer informatie omtrent dit bezoek kunt u contact opnemen met Kwekerij Westhof via westhof@walnoten.nl of 0113-561219.

——————————-

In april 2012 was Piet van ’t Westeinde (75) op reis door China. Hierbij een overzicht van zijn bevindingen. Update 24 april: Piet is nu ruim 1 week onderweg en is in Kunming zeer goed ontvangen. Na een introductie bij een onderzoeksinstituut, waar hij een presentatie over de teelt van veredelde walnoten gegeven heeft en een inzicht heeft gegeven in de hoogprocutieve rassen die wij hier in Noord-West Europa kweken, en enkele touristische bezoeken is hij verder de provincie Yunnan ingestrokken om daar meerdere onderzoeksbedrijven, walnoten coöperaties en kleine boertjes te bezoeken. De opkweek van de bomen gebeurd op een heel andere manier als in Nederland en ook de variëteiten zijn verschillend van hier en veel meer divers. De eerste contacten over een tweede bezoek en een retour-bezoek van mensen uit China naar Nederland zijn reeds gelegd en ook over de afname van entmateriaal en bomen is reeds gesproken. De 3 weken zijn om gevlogen en het was een zeer leerzame en interessante trip. Zowel voor de expert als voor de ontvangede coöperaties. De eerste vervolgafspraken zijn reeds gemaakt. In het voorjaar van 2013 komt een delegatie uit China naar Zeeland en wellicht komt er nog een vervolgbezoek aan China.